Raspberry Pi Logo
Raspberry

Raspberry PI4 kopen

Wat is Raspberry Pi?

Als je Wikipedia checked (https://nl.wikipedia.org/wiki/Raspberry_Pi) dan is daar het volgende te lezen:

“De Raspberry Pi is de naam van diverse singleboardcomputers gebaseerd op een ARM-processor die tegen een minimale prijs worden vervaardigd en verkocht. De Raspberry Pi werd ontwikkeld aan de Universiteit van Cambridge en was bedoeld voor educatieve doeleinden.”

Dit zegt misschien de meeste van jullie nog steeds niet heel veel. Eigenlijk is de Raspberry een ienie-mini computer op creditcardformaat. De Raspberry Pi4 is zelfs krachtig genoeg om een Linux Desktop fatsoenlijk te draaien. Wauw!

Het apparaatje wordt veel gebruikt voor “eenvoudige” educatieve doeleinde, programmeerwerk, als mediaserver of voor het gebruik van Internet Of Things (IOT) apparaten. Menig escape room zou niet bestaan zonder het gebruik van Raspberry Pi’s!

Raspberry Pi is voornamelijk leuk omdat voor een relatief lage prijs je de beschikking hebt over een computer waarmee je heel veel kan doen.

Raspberry Pi Logo

Waar koop ik welke Raspberry Pi?

Keuzestress

Uiteraard is de keuze afhankelijk van het project dat je wilt uitvoeren. Maar als veel te verwende westerling kies je gewoon voor de Raspberry Pi 4 (4GB). Het topmodel van Raspberry. Hiermee kan je alle kanten op,

Als je de Tweakers site in de gaten houdt dan zal je zien dat prijzen schommelen tussen de € 60,00 en en € 80,00.

Als je geduld hebt kan je ook kijken op bijvoorbeeld Aliexpress of onze Chinese prijsvechtende vrienden een leuke deal hebben.

Maar alleen met een Raspberry PI 4 boardje ben je er natuurlijk niet.

Dus wat ga ik bestellen?

ik kan natuurlijk niet in je portemonnee kijken en ik weet je doel niet, maar als advies geef ik mee het volgende op je boodschappenlijstje te zetten:

  • Raspberry Pi 4 4GB board
  • 16 GB MicroSHDC card (kies een zo snel mogelijk kaartje)
  • Raspberry Pi (of vergelijkbare) USB-C voeding van 3A.
  • Casing met Koeling! Wil je de Raspberry als Desktop gebruiken dan kies je voor actieve koeling! ik heb helaas nog geen oplossing gevonden waarbij de Raspberry ondergedompeld wordt, maar dat zal toch niet zo lang op zich laten wachten?
  • Micro HDMI naar HDMI kabel. (2x als je tweee schermen wilt gebruiken

Shop je dit lijstje bij bijvoorbeeld SOS Solutions bij elkaar, dan ben je een dikke € 100,00 incl btw kwijt.

LET OP! ik ga er een beetje van uit dat je nog wel ergens een USB/Bluetooth toetsenbordje en muis hebt liggen, anders kan je die ook nog aan je boodschappenlijstje toevoegen.

Succes met samenstellen!